Satsa på din hälsa


Att må bra, få känna att jag orkar och klara av det jag vill och njuta av intressen. Känna sej tillfreds, ha kul, inspireras, orka med sitt arbete, ta till sig det som är det bästa till nytta för mig. Alla möten med andra människor, lyssna...

Kan göra listan lång och är säker på att alla har sin egen lista. Hitta tillbaka till sin egna kraft och energi som har spolieras av stress och frustation i våran fysiska och psykiska kropp. Stress ett stort begrepp som analyseras mycket hur fungerar knoppen hur ter sej kroppen. Vem och vad hur reagerar jag det finns nog många lösningar på hur man ska göra, vi kan också göra på olika vis och komma fram till samma resultat.

Hur vi än gör så hamnar man hos sej själv så det viktigaste vi har är den egna kroppen.

Så egentligen finns det inte något rätt eller fel , efter som varje person har sin egna lösning. Men för att komma i balans bryta ett ekorrhjul så har jag en teori. Som man inte kan hoppa över och det är att använda våra kroppsfunktioner på rätt sätt det är en grundförutsättning. Vi måste jobba inne från och ut.

Stress skapar spänning i kroppen och då bildas slaggprodukter ex.mjölksyra, för mycket stresshormoner som i sin tur blockerar cirkulation, innervation och näringsupptaget blir försämrat. Vilket givetvis leder till mindre energi. Min teori :

1. Rörlighet = Gott syre upptag och transport av slaggprodukter
2. Aktivitet = Tillföra vatten och aktivera kroppen för ämnesomsättning
3. Sömn, Vila = Fokus går ner i varv för att sänka hjärnfrekvens en God natt sömn.

Vi måste börja här och ha med lite av varje station och använda oss av kroppens fantastiska funktioner. Det är då vi återvinner energi för att må bra och göra det bästa för oss själva, och förmedlar på så vis positiv energi till våra medmänniskor.

Ekvationen= 1 x 2 x 3 = Kraftfull energisk glad kropp och knopp

Tack för uppmärksamheten, Mona Domarhed arbetar för ett Långtidsfriskt Sverige !